Kumpis, keptas su garstyčiomis ir medumi receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kumpis, keptas su garstyčiomis ir medumi


INGREDIENTAI:

3,6 kg svorio kumpis,
24 gvazdikėliai,
125 ml apelsinų sulčių,
75 g rudojo cukraus,
2 šaukštai garstyčių,
2 šaukštai medaus.


GAMINIMAS:

Nulupame kumpio odelę. Riebųjį kumpio paviršių supjaustome rombais. Į kiekvieno rombo vidurį įsmeigiame po gvazdikėlį. Taip paruoštą kumpį dedame į keptuvą, išklotą folija.

Gaminame glajų. Apelsinų sultis maišome su cukrumi, medumi ir garstyčiomis, kol cukrus ištirpsta. Tada mišinį užkaičiame ir, nustatę mažą kaitrą, maišydami kaitiname maždaug 15 minučių, kol sutirštėja. Kumpį iš visų pusių aptepame paruoštu glajumi. Kepame 190 laipsnių C karštumo orkaitėje 20 minučių. Tada kumpį aptepame glajumi dar kartą ir kepame dar 10 minučių. Išjungę orkaitę, palaikome joje kumpį dar 10 minučių. Prieš tiekdami kumpį dar kartą aptepame glajumi.

Pastabos:
Garstyčios padeda išsiskirti skrandžio sultims, gerina virškinimą. Garstyčios, sudėtos į stiklainį, ilgiau išsilaikys šviežios, jei įbersite žiupsnelį druskos.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668