2 avokados,
200 g rokforo,
50 g sviesto,
šaukštas sauso baltojo vyno,
4 šaukštai grietinės,
šaukštelis maltų raudonųjų pipirų,
2 šaukšteliai konservuotų kaparių,
šaukštas smulkiai supjaustytų peletrūnų.
GAMINIMAS:
Avokadas nulupame, perpjauname per pusę, išimame kauliukus. Minkštimą supjaustome dideliais kubeliais. Sūrį sutriname, sumaišome su minkštu sviestu, vynu, peletrūnais, grietine ir gerai išsukame. Šį mišinį gražiai uždedame ant avokadų kubelių. Prieš tiekdami papuošiame kapariais, apibarstome raudonaisiais pipirais.
Pastabos:
Avokadose daug gliutationo - „liekninančio" antioksidanto, kuris trukdo organizmui pasisavinti su maistu gaunamus riebalus.