2,5 kg kiaulienos be kaulo,
3 skiltelės česnako,
šaukštas aliejaus,
100 g juodųjų slyvų,
ketvirtis šaukštelio malto cinamono,
ketvirtis šaukštelio maltų gvazdikėlių,
5 obuoliai,
3 šaukštai maderos,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Česnaką nulupame ir smulkiai supjaustome. Slyvas taip pat supjaustome. Obuolius perpjauname per pusę, išpjauname sėklalizdžius ir dalį minkštimo. Kiaulieną dedame į kepimo formą. Įpjauname per visą odelę (viršų ir šonus). Į įpjovas įdedame česnako. Ant viršaus užpilame aliejaus, pasūdome, pagardiname pipirais. Kepame 190 laipsnių karštumo orkaitėje apie 3 valandas.
Slyvas sumaišome su prieskoniais. Šiuo mišiniu įdarome obuolius. Likus 45 minutėms iki kiaulienos kepimo pabaigos, į formą sudedame įdarytas obuolių puseles. Jeigu kiauliena pradeda svilti, pridengiame folija. Kiaulieną ir obuolius išimame iš formos. 10 minučių paliekame atvėsti, paskui supjaustome.
Į puodą supilame vyną ir kiaulienai kepant išsiskyrusias sultis. Pakaitiname. Tiekiame su supjaustyta kiauliena ir įdarytomis obuolių puselėmis.
Pastabos:
Mėgstantieji saldoką kiaulieną, naudokite medų, vaisius ir prieskonius -jie suteiks mėsai savito aromato. Galima tiekti su bulvėmis. Savo jos kopūstais.