Kalėdinis ledų tortas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kalėdinis ledų tortas


INGREDIENTAI:

50 g kapotų kepintų migdolų,
pusė sutrintos citrinos,
60 g susmulkintų razinų,
60 g susmulkintų vynuogių be kauliukų,
80 ml romo,
2 šaukštai brendžio,
2 kg vanilinių ledų,
100 g cukruotų vyšnių, supjaustytų į 4 dalis,
šaukštelis kalėdinių prieskonių mišinio,
šaukštelis malto cinamono,
pusė šaukštelio tarkuoto muskato.


GAMINIMAS:

Migdolus, citriną, razinas ir vynuoges sudedame į vidutinio dydžio puodą, supilame romą ir gerai sumaišome. Uždengiame folija ir laikome per naktį. 2l. talpos kekso formą atšaldome šaldiklyje.

1 kg vanilinių ledų truputį atitirpiname, įmaišome brendi ir cukruotas uogas. Šiuo mišiniu ištepame kekso formą iki pat sienelės viršaus. Šaldome per naktį. Paskui patikriname, ar tolygiai sušalo: jei reikia, pataisome - užtepame ledų.

Kitą dieną suberiame į indą kalėdinių prieskonių mišinį, cinamoną, tarkuotą muskatą, sudedame likusius ledus, vaisių bei romo masę ir gerai sumaišome. Sudedame į kekso formą ir išlyginame paviršių. Šaldome per naktį. Paskui apverčiame kekso formą ant padėklo ir nuimame. Tortą supjaustome.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668