500g. Kiaulienos filė,
ryšelis petražolių,
25 g. Kedrų riešutų,
pusės citrinos tarkuotos žievelės,
vienos citrinos sultys,
šaukštas medaus, miltų,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Kiaulieną supjaustome 2 cm storio gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį apvoliojame miltuose. Keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus ir kepame kiaulieną iš abiejų pusių, kol ji gražiai parunda. Išimame iš keptuvės ir laikome šiltai. Petražoles stambiai supjaustome.
Į keptuvę įpilame dar vieną šaukštą aliejaus ir kepiname riešutus, kol jie švelniai parusvėja. Suberiame citrinos žievelę, supilame sultis, sudedame medų. Kepame maišydami, kol išeina padažas. Kiaulieną vėl įdedame į keptuvę ir apibarstome petražolėmis. Kepiname vartydami apie 3 minutes, kol kiauliena prisigeria skysčio.
Pastabos:
Puikus garnyras prie šio patiekalo būtų makaronai su sviestu ir traškios žalios salotos.