Tešlai:
120 g. sviesto,
100 g. miltinio cukraus,
4 kiaušiniai,
200 g. miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
5 šaukšteliai kakavos miltelių,
šaukštelis romo.
Įdarui:
600 g. konservuotų mandarinų,
500 ml. kefyro,
100 g. miltinio cukraus,
20 g. želatinos,
200 g. grietinėlės,
melisų lapelių.
GAMINIMAS:
Sviestą išsukame su miltiniu cukrumi. Po vieną įsukame kiaušinius. Sumaišome miltus, kepimo miltelius, kakavą, romą ir sudedame į sviesto ir kiaušinių masę. Viską gerai sumaišome. Sudedame tešlą į pergamentiniu popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje 25 minutes. Paskui išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti.
Mandarinus suverčiame į kiaurasamtį, nuvarviname sultis. Sumaišome kefyrą, cukrų ir 3 šaukštus mandarinų sulčių. Želatiną išbrinkiname, ištirpiname ir įsukame į kefyro masę.
Grietinėlę gerai išplakame ir sumaišome su kefyru kremu. Sudedame mandarinų skilteles. Šiek tiek paliekame papuošti.
Pyrago paplotį aptepame kremu ir laikome šaltai apie 4 valandas. Supjaustome gabalėliais. Papuošiame mandarinų skiltelėmis ir melisų lapeliais.
Pastabos:
Kefyro kremas bus aromatingesnis, jeigu mandarinus 10 minučių palaikysite rome.