Plekšnė su grybų padažu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Plekšnė su grybų padažu


INGREDIENTAI:

600g. plekšnių filė,
250g. pievagrybių,
svogūnas,
šaukštas citrinų sulčių,
3 šaukštai sviesto,
2 šaukštai miltų,
250 ml. sauso baltojo vyno,
250 ml. grietinėlės,
2 kiaušinių tryniai,
30 g. tarkuoto sūrio,
lauro lapelis,
2 šaukštai smulkiai supjaustytų petražolių,
maltų pipirų, druskos.


GAMINIMAS:

Plekšnes apibarstome druska, maltais pipirais, apšlakstome citrinų sultimis. Pievagrybius nuvalome, nuplauname, supjaustome griežinėliais ir nusausiname. Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome ir kartu su pievagrybiais pakepiname svieste. Išėmę iš keptuvės, nuvarviname riebalus.

Į keptuvėje likusius riebalus sudedame petražoles, suberiame miltus, supilame vyną, grietinėlę, įdedame lauro lapelį. Nustatome mažą kaitrą ir maišydami kaitiname, kol padažas sutirštėja.

Plekšnių filė nusausiname, supjaustome į 4 dalis. Tada sulenkiame per pusę ir gabalėlį šalia gabalėlio sudedame į keptuvą.

Padažą perkošiame, įmaišome į jį kiaušinių trynius, sudedame pievagrybius, pasūdome, pagardiname pipirais, pasūdome ir supilame ant žuvies. Paviršių apibarstome tarkuotu sūriu. Kepame 220 laipsnių karštumo orkaitėje 15 minučių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668