Kalėdinis nekeptas tortas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kalėdinis nekeptas tortas


INGREDIENTAI:

340 g. grūstų migdolų,
100 g. miltinio cukraus,
3 kiaušinių baltymai,
keletas lašų migdolų esencijos,
3 šaukštai pertrinto abrikosų džemo.

Glajui:
4 kiaušinių baltymai,
2 stiklinės miltinio cukraus,
100 ml. citrinų sulčių.


GAMINIMAS:

Sumaišome migdolus su cukrumi, sudedame kiaušinių baltymus, įpilame migdolų esencijos ir maišome, kol išeina minkšta tešla. Ją minkome tol, kol tampa vienlytė. Tada padalijame į 3 lygias dalis. Ant miltiniu cukrumi pabarstyto paviršiaus iškočiojame vieną dalį tešlos taip, kad būtų apskritos formos. Likusius tešlos gabalus iškočiojame tokio aukščio juostomis, koks bus tortas, ir tokio ilgio, kad jomis galėtume apjuosti tortą. Torto šonus aptepame abrikosų džemu. Apjuosiame tešlos juostomis ir sutvirtiname galus. Tortas turi džiūti mažiausiai 3 paras, ir tik paskui galima tepti glajumi.

Gaminame glajų. Gerai išplakame 4 kiaušinių baltymus. Pamažu, mašydami suberiame po šaukštą cukraus. Paskui supilame citrinų sultis. Kad glajus nesustingtų prieš laiką, indą su juo pridengiame drėgnu rankšluosčiu. Glajumi aptepame torto paviršių, šonus ir subadome šaukštelio kotu. Tortą padedame vėsiai ir paliekame vieną dieną pastovėti, kad glajus įsigertų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668