400 g. virtų krevečių,
500 g. šparagų,
2 šaukštai želatinos,
100 ml. sauso baltojo vyno,
kiaušinis,
2 šaukštai citrinų sulčių,
krapų papuošti,
druskos.
GAMINIMAS:
Ant želatinos užpilame šalto vandens ir ją išbrinkiname. Šparagus 30 minučių verdame 2l. pasūdyto ir citrinų sultimis parūgštinto vandens. 300 ml. šparagų nuoviro ištirpiname želatiną. Ataušiname, sumaišome su vynu. Į 4 formeles įpilame po truputėlį paruošto skysčio, pasukiojame taip, kad jis tolygiai pasiskirstytų, ir atšaldome.
Kiaušinį išverdame kietai, ataušiname, nulupame ir supjaustome į 4 dalis. Į kiekvieną formelę įdedame po dalį kiaušinio. Sudedame šparagus, krevetes, užpilame likusį skystį ir padedame sustingti. Tiekdami papuošiame krapais.
Pastabos:
Krevetes reikia virti tol, kol paraudonuoja ir iškyla į paviršių. Jei verdate perilgai, tada jos bus nemaistingos ir šiek tiek kietokos.