600 g veršienos,
6 slyvos,
baziliko lapelių.
Marinatas :
1 arb. šaukštelis druskos,
1/2 arb. šaukštelio cukraus,
1/2 stiklinės obuolių acto (man vyno acte labiau patiko),
1 lauro lapelis,
5 pipirai (2 juodieji, 3 kvapnieji),
2 stiklinės vandens.
GAMINIMAS:
Mėsą paruošiame, kaip vyniotiniui ir marinuojame apie 6 val. Galima ir per naktį. Tada iš abiejų pusių pabarstome baziliko lapeliais. Slyvas perpjauname per pusę, išimame kauliukus. Sudedame ant mėsos ir susukame. Susmeigiame krapštukais, kad neiširtų, užpilame truputėlį aliejaus. Kepame arkaitėje apie 1 val. Kartu galima išsikepti ir bulves. Tinka ir kaip karštas patiekalas, ir kaip užkandis. Slyvų galima įdėti ir daugiau