250g medaus, 75g sviesto,
125g cukraus, 400g miltų,
100g maltų riešutų,
2a.š. kepimo miltelių,
1 kiaušinis,
prieskonių meduoliams (galima sumaišyti po truputį: cinamono, kardamono, imbiero, maltų pipirų, galima kalendros),
po plytelę juodojo ir baltojo šokolado,
šlakelis pieno.
GAMINIMAS:
Maišant kaitinti medų, sviestą ir cukrų kol ištirps (geriau cukrų prieš tai sumalti). Atvėsinti. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, prieskonius, riešutus, kiaušinį. Gerai išminkyti ir palikti 2 valandoms. Iškočioti 1cm storio lakštą ir išspausti grybukų formeles. Jas dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 175ºC orkaitėje 15-20min. Atvėsusius padengti šokoladiniu glajumi kepurėlę, o baltuoju- kotelį.
Glajus: juodąjį šokoladą ištirpinti, įpilti truputį pieno, kad masė būtų lengvai tepama. Taip pat ištirpinti ir baltąjį šokoladą su trupučiu pieno.