Kalėdiniai sausainiai „Eglutės“ (Jūratės) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kalėdiniai sausainiai „Eglutės“ (Jūratės)


INGREDIENTAI:

300g miltų,
170g cukraus,
200g sviesto,
5 kiaušiniai,
vanil. cukraus,
1-1,5 stiklinė tirštos uogienės.

Glajui:
pieno, miltinio cukraus,
citrinos rūgštelės.


GAMINIMAS:

Sviestą sukant įmušti po vieną kiaušinį, berti po šaukštą cukraus, po šaukštą miltų ir sukti, kol visi produktai bus sudėti. Baigiant sukti, suberti vanil. cukrų, likusius miltus. Tešla suminkoma ir paliekama pridengta šaltoje patalpoje, kad sustingtų. Iškočiojamas paplotis. Dantytu rateliu arba peiliu (imituojant eglės šakeles) išpjaunami skirtingo dydžio apskritimai. Sudedami ant miltais pabarstytos skardos ir kepami orkaitėje kol pagels. Iškepę atvėsinami ir formuojamos eglutės: dedami vienas ant kito vis mažesni, pertepant uogiene. Viršus eglučių apliejamas baltu glajumi arba apibarstomas miltiniu cukrumi.

Glajus: truputį pieno sumaišyti su tiek milt. cukraus, kad išeitų nei per skysta, nei per tiršta masė, lengva aplieti kepinius. Įdėti truputį citrinos rūgštelės, kad būtų jaučiamas saldžiarūgštis skonis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668