1 porcija:
80g žuvies filė,
15g sviesto, 15g sūrio,
skiltelė moliūgo ar obuolys,
skiltelė česnako,
petražolių, kiaušinis,
1 v.š. miltų ar džiuvėsėlių,
50g bulvių, 50g žirnelių,
majonezo.
GAMINIMAS:
Žuvies filė supjaustyti gabalėliais po 80-90g porcijai. Paruošti įdarą: sutarkuoti sūrį, susmulkinti petražoles ir česnakus, mažais kubeliais supjaustyti moliūgą ar obuolius. Visus šiuos komponentus sumaišyti, dėti ant žuvies gabalėlių ir formuoti suktinukus. Juos pavolioti plaktame kiaušinyje, vėliau džiuvėsėliuose, dėti į keptuvę ir kepti ant viryklės arba orkaitėje. Paruošti salotas: virtas bulves supjaustyti riekutėmis, užberti konservuotų žirnelių, užpilti majonezu ir pabarstyti smulkintomis petražolėmis.
Taip galima įdaryti ir visą žuvį, o ne gaminti suktinukus.