500g varškės,
200g moliūgo,
400g obuolių,
3 kiaušiniai,
2-3 v.š. cukraus,
50-100g sviesto,
1-2 stikl miltų,
kalendros, cinamono,
druskos.
GAMINIMAS:
Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, įberiama maltų kalendros grūdelių, cinamono, druskos, sudedama gerai su sviestu išsukta varškė ir dar viskas išmaišoma. Moliūgas stambiai sutarkuojamas. Obuoliai nulupami, supjaustomi nedideliais gabalėliais.
Į varškės masę sudedami moliūgai, obuoliai, lengvai maišant plakti baltymai ir miltai. Skarda ištepama riebalais, pabarstoma miltais ir 3-4cm sluoksniu sukrečiama masė. Ant viršaus uždedama sviesto ir apie 30min. kepama orkaitėje. Iškepęs apkepas supjaustomas ir patiekiamas su grietine, uogiene ar kompotu.