Jautienos ir grybų kotletai (Skirmantės) (foto) receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Jautienos ir grybų kotletai (Skirmantės) (foto)


Recepto įvertinimas:4 balai4 balai4 balai4 balai


INGREDIENTAI:

500 g maltos jautienos;
1 smulkiai supaistytas svogūnas;
1 didelis kiaušinis;
100 g smulkiai supjaustytų grybų (naudojau šampinjonus);
aliejaus kepimui;
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Padažui:
500 g pomidorų;
keli šaukštai aliejaus;
1 svogūnas, supjaustytas žiedeliais;
2 skiltelės susmulkinto česnako;
2 a.š.juodųjų garstyčių grūdelių;
druskos, juodųjų pipirų.

GAMINIMAS:

Į jautieną sudėti svogūnus, plaktą kiaušinį. Viską gerai išmaišyti. Suberti supjaustytus grybus, druskos ir pipirų. Formuoti kotletus. Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų ir apkepti kotletus iš abiejų pusių keletą minučių ant didelės ugnies.

Padažui pomidorus užpilti verdančiu vandeniu, po pusės minutės nulupti odelę ir smulkiai supjaustyti. Puode įkaitinti aliejų, suberti garstyčių grūdelius, kai jie pradės šokinėti, įberti pipirų, sudėti svogūnus ir česnaką, truputį pakaitinus – suberti pomidorus, pasūdyti. Uždengus pakaitinti ant silpnos ugnies 8-10 min. Kai suminkštės pomidorai ir svogūnai, sudėti kotletukus, uždengti ir vėl ant silpnos ugnies troškinti 20 min. Skanaus.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668