0,5-1kg obuolių,
100g razinų, 80g cukraus,
malto cinamono,
80g sviesto,
2 v.š. trintų džiūvėsėlių,
250g miltų, 70g šilto pieno,
truputis druskos.
GAMINIMAS:
Ištirpinti pusę kiekio sviesto, į jį įpilti pieną, įberti druskos, išmaišyti. Suberti miltus, užminkyti tešlą ir palikti 30 min. Lininį rankšluostį pabarstyti miltais ir ant jo iškočioti kuo plonesnį lakštą. Jo paviršių aptepti ištirpintu ir atvėsusiu sviestu, apibarstyti trintais džiūvėsėliais ir vienodu sluoksniu apdėti obuoliais. Juos paruošti taip: obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti, suberti razinas, pabarstyti cinamonu bei cukrumi ir gerai išmaišyti.(Kad susidariusios įdaro sultų neišbėgtų ir būtų tirščiau, gaslima įmaišyti šiek tiek manų kruopų). Prilaikant rankšluostėlį, tešlą susukti voleliu, galus gerai užspausti ir dėti į skardą, pateptą riebalais ir pabarstytą miltais. Iškepusį apibarstyti miltiniu cukrumi.