Apie 10 nedidelių kukulių:
0,5kg bulvių, 0,5kg obuolių,
0,5 l pieno, 50g sviesto,
1 kiaušinis, 70g miltų,
truputis druskos, cukraus,
citrinos sulčių.
GAMINIMAS:
Išvirtas bulves sutrinti, įmušti kiaušinį, įberti miltų, truputį druskos, išminkyti tešlą. Obuolius nulupti, supjaustyti kiekvieną į 4 dalis, išimti sėklalizdžius, apšlakstyti citrinos sultimis. Formuoti iš bulvių tešlos kukulius, į kiekvieną įdedant po obuolio skiltelę. Gerai užspausti kraštus. Inde ištirpinti sviestą, sudėti kukulius, kad nesiliestų. Į tarpus sudėti likusias obuolių skilteles ir troškinti, kol pagels. Po truputį supilti pieną, įberti druskos, 1 v.š. miltų, kad pienas sutirštėtų, paskaninti cukrumi, pakaitinti dar 5-10 min ir tiekti.