
100 g minkšto sviesto;
200 g cukraus;
2 kiaušiniai;
150 g moliūgo piurė;
225 g miltų;
1 citrinos tarkuota žievelė;
10 sausainių trupinių;
5 šaukštas pieno.
GAMINIMAS:
Pirmiausia paruošiama moliūgų piurė. Moliūgų vidus išvalomas, supjaustomi smulkiau ir dedami į kepimo indą odelė į viršų. Indas pripildomas vandens ir dedama į orkaitę 1-1,5 val, priklausomai nuo moliūgo gabalėlių dydžio. Suminkštėjęs moliūgas išimamas, nupjaunama odelė ir susmulkinamas blenderiu ar virtuviniu kombainu.
Sviestą išsukti su cukrumi. Mušti po vieną kiaušinius ir gerai išmaišyti. Sudėti miltus, moliūgų piurė ir gerai išmaišyti. Paskiausiai sudėti trupinius ir įpilti pieno. Dar kartą gerai išmaišyti. Supilti į sviestu pateptą kepimo skardą ir kepti apie 40-45 min 180 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje.