150 g. miltų,
75 g. sviesto,
1 šaukštas aliejaus,
1/3 stiklinės vandens,
druskos.
Varškės masei:
200g. varškės arba varškės sūrio,
75 g. grietinės, 2 kiaušiniai,
2 šaukštai krakmolo,
100 g. pieno, 40 g. cukraus,
50 g. razinų,
nutarkuotos citrinų arba apelsinų žievelės.
GAMINIMAS:
Ant lentos sikapojame sviestą, suberiame miltus, druską, supilame aliejų ir lengvai pirštų galais minkome. Po to įpilame vandens ir gerai užminkome tešlą, suvoliojame į rutulį ir 1 valandą palaikome šaldytuve.
Kepimo formą ištepame sviestu. Formos dugną ir sieneles išklojame 2 mm storio tešlos sluoksniu. Formą uždengiame kepimo popieriumi ir 5-10 min. kepame karštoje orkaitėje. Varškę pertriname arba sumalame, įmušame kiaušinius, sudedame grietinę, suberiame cukrų ir viską labai gerai išsukame. Suberiame nuplautas, nusausintas razinas. Krakmolą ištirpiname šaltame piene, supilame į varškės masę ir išmaišome. Kepimo formą išimame iš orkaitės, nuimame kepimo popierių, sudedame varškės masę ir kepame 30 min. karštoje orkaitėje. Galime tiekti karštą ir šaltą.