Trapios tešlos pyragas su varške receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Trapios tešlos pyragas su varške


Recepto įvertinimas:4 balai4 balai4 balai4 balai


INGREDIENTAI:

150 g. miltų,
75 g. sviesto,
1 šaukštas aliejaus,
1/3 stiklinės vandens,
druskos.

Varškės masei:
200g. varškės arba varškės sūrio,
75 g. grietinės, 2 kiaušiniai,
2 šaukštai krakmolo,
100 g. pieno, 40 g. cukraus,
50 g. razinų,
nutarkuotos citrinų arba apelsinų žievelės.

GAMINIMAS:

Ant lentos sikapojame sviestą, suberiame miltus, druską, supilame aliejų ir lengvai pirštų galais minkome. Po to įpilame vandens ir gerai užminkome tešlą, suvoliojame į rutulį ir 1 valandą palaikome šaldytuve.

Kepimo formą ištepame sviestu. Formos dugną ir sieneles išklojame 2 mm storio tešlos sluoksniu. Formą uždengiame kepimo popieriumi ir 5-10 min. kepame karštoje orkaitėje. Varškę pertriname arba sumalame, įmušame kiaušinius, sudedame grietinę, suberiame cukrų ir viską labai gerai išsukame. Suberiame nuplautas, nusausintas razinas. Krakmolą ištirpiname šaltame piene, supilame į varškės masę ir išmaišome. Kepimo formą išimame iš orkaitės, nuimame kepimo popierių, sudedame varškės masę ir kepame 30 min. karštoje orkaitėje. Galime tiekti karštą ir šaltą.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668