150g. miltų, 1 kiaušinis,
2 kiaušinių baltymai,
1 šaukštas aliejaus,
0,5 stiklinės alaus,
druskos, 0,5kg. obuolių,
miltinio cukraus,
1 l. aliejaus kepimui.
GAMINIMAS:
Sudedame kiaušinį, įpilame 1 šaukštą aliejaus, miltus, pasūdome ir išmaišome. Maišydami supilame alų. Tešla turi būti tirštesnė už lietinių tešlą. Užmaišytą tešlą padedame 1 valandai į šaldytuvą. Kiaušinių baltymus išplakame iki putų ir prieš pat kepimą įmaišome į tešlą. Obuolius nuplauname, nulupame, supjaustome griežinėliais arba kvadratėliais. Pamirkome tešloje ir kepame pavartydami gilesniame puode arba fritiūrinėje įkaitintame aliejuje, kol pagelsta. Išgriebiame kiaurasamčiu, nuvarviname, pabarstome miltiniu cukrumi. Į stalą tiekiame karštus.