3 stiklinės juodos duonos arba pyrago džiūvėsėlių,
3 šaukštai sviesto,
0,5 stiklinės cukraus,
5-6 obuoliai,
1 stiklinė vandens.
GAMINIMAS:
Keptuvėje ištirpiname 2 šaukštus sviesto, supilame džiūvėsėlius, įberiame žiupsnelį cukraus ir viską maišydami pakepiname. Obuolius nulupame, išpjaustome sėklalizdžius ir supjaustome skiltelėmis. Stiklinę vandens užviriname su puse stiklinės cukraus, supilame obuolius ir apverdame. Kepimo formą ištepame sviestu, įklojame išteptą sviestu iškirptą kepimo popieriaus ratelį, formą išbarstome džiūvėsėliais. Į formą dedame eilę pakepintų džiūvėsėlių, eilę obuolių kartu su sultimis, susidariusiomis apverdant obuolius, eilę džiūvėsėlių ir t.t. Viršutinė eilė turi būti džiūvėsėlių. Uždengiame viršų sviestu išteptu kepimo popieriumi, prislegiame karščiui atsparia lėkšte arba folija ir 10-15 min. kepame karštoje orkaitėje. Iškeptą apibarstome cinamonu ir tiekiame į stalą. Puošiame plakta grietinėle, konservuotais vaisiais.