Vyniotinis su aguonomis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vyniotinis su aguonomis


INGREDIENTAI:

0,5 kg. miltų, 75 g. cukraus,
250 ml. pieno, 5 kiaušiniai,
125 g. sviesto arba margarino,
150 g. medaus, 250 g. aguonų,
75 g. miltinio cukraus,
35 g. mielių.


GAMINIMAS:

Mieles ištirpiname šiltame piene, įberiame truputį cukraus, kad pradėtų putoti. Išplakame 3 kiaušinius, suberiame cukrų, druską, supilame ištirpintą sviestą arba margariną, suberiame persijotus miltus, supilame pakilusias mieles ir viską išmaišome. Tešla neturi būti labai skysta. Apibarstome miltais, apdengiame rankšluosčiu ir padedame šiltai, kad pakiltų. Tešlai pakilus, paimame iš kraštų ir suverčiame į dubens vidų. Išminkome, pabarstome miltais ir dar kartą pakildiname. Po to sugnaibome gabaliukais (apie 100g. kiekvienas), sudedame ant lentos ir leidžiame pakilti.

Įdarui išplakame likusius 2 kiaušinius, supilame pašildytą medų, suberiame aguonas, viską išmaišome. Jeigu masė skysta, įberiame džiūvėsėlių.

Tešlos gabalėlius iškočiojame, aptepame įdaru, sulankstome kaip balandėlį ir suvyniojame į išteptą aliejumi kepimo popierių. Popieriaus galus paliekame neužlankstytus. Vyniotinio siūlė turi būti neužlankstyta. Dedame į nekarštą orkaitę, o kai tešla pakyla, ugnį padidiname. Iškeptą vyniotinį atvėsiname, po to pabarstome miltiniu cukrumi.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668