6-8 vištų šlaunelės,
3-4 svogūnai, 1 apelsinas,
2 šaukštai citrinų sulčių,
2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų mėtų,
maltų pipirų,
70g. džiovintų vaisių mišinio (kriaušių, abrikosų, obuolių),
1 stiklinė sauso baltojo vyno arba obuolių sulčių,
druskos,
4-5 šaukštai natūralaus jogurto.
GAMINIMAS:
Vištų šlauneles nuplauname, nuneriame odą ir sudedame į kepimo indą. Suberiame nutarkuotą apelsino žievelę, susmulkintus svogūnus, džiovintas mėtas ir džiovintus nuplautus vaisius, supilame išsunkto apelsino ir citrinų sultis, sausą baltąjį vyną arba obuolių sultis, įberiame maltų pipirų, pasūdome ir gerai išmaišome. Indą uždengiame ir palaikome per naktį šaldytuve. Prieš kepdami indą su vištų šlaunelėmis palaikome kambario temperatūroje. Po to kepame uždengtą 200 laipsnių karštumo orkaitėje 45 min. Iškeptas vištų šlauneles išimame iš kepimo indo, sudedame į pašildytą lėkštę ir pastatome šiltai. Padažą, likusį nuo kepimo, išplakame plakikliu, perkošiame ir supilame į puodą arba keptuvę, pakaitiname, bet neužviriname. Nukeliame nuo ugnies ir pamažu supilame jogurtą, pasūdome, įberiame maltų pipirų ir išmaišome. Padažas turi būti tirštas. Paruoštą padažą užpilame ant vištų šlaunelių arba tiekiame atskirame inde.