200g. kalakutienos krūtinėlės,
1,5l. vištienos arba mėsos buljono,
saliero gumbas,
2 svogūnai,
200g. briuselio kopūstų,
100g. sviesto,
300g. šaldytų žirnelių,
200g. makaronų,
žalių svogūnų laiškų,
maltų muskatų,
maltų juodųjų pipirų,
malto kario, druskos.
GAMINIMAS:
Saliero gumbą ir svogūnus nulupame ir supjaustome kubeliais. Briuselio kopūstų galvutes nuvalome ir perpjauname pusiau. Salierą ir svogūnus 3min. kepiname 50g. sviesto, po to supilame buljoną, sudedame supjaustytus briuselio kopūstus ir 10 min. verdame ant lėtos ugnies. Sudedame žalius žirnelius ir dar paverdame 5min. Makaronus išverdame atskirai, nuvarviname ir sudedame į sriubą. Kalakutienos krūtinėlę supjaustome juostelėmis, pasūdome, pabarstome pipirais, kario milteliais ir vartydami kepame 3 min. likusiame svieste, kol susidaro aukso spalvos odelė. Apkeptą mėsą dedame į sriubą. Tiekdami į stalą, apibarstome smulkiai supjaustytais žaliais svogūnais ir maltu muskatu.