1 raudonasis gūžinis kopūstas (apie 1kg),
4 šaukštai lydyto sviesto,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštas druskos,
5 šaukštai balto vyno acto,
1 obuolys,
0,5 stiklinės vandens,
3 šaukštai raudonųjų serbentų tyrės,
1 šaukštelis citrinos sulčių.
GAMINIMAS:
Kopūstą nuplauti ir sutarkuoti. Sviestą išlydyti ir į jį sudėti cukrų, druską, vandenį ir actą, gerai išmaišyti ir truputi pašildyti. Kai mišinys sušils sudėti kopūstą, išmaišyti ir ant silpnos ugnies užvirti. Į įkaitintą orkaitę įdėti indą su kopūstais ir troškinti 180 C temperatūroje apie 1 val. Kopūstus kas 15 min. pamaišyti ir jei reikės įpilkite truputi vandens. Tuo metu ap[lupkite obuolį ir jį sutarkuokite. Baigiant troškinti sudėkite serbentų tyrę ir tarkuotą obuolį, gerai išmaišykite. Dar troškinkite apie 10 min. Pabaigus troškinti pašlakstyti citrinos sultimis. Gali būti tiekiamas kaip garnyras ir kaip atskiras patiekalas, valgomas su duona ar bulvėmis.