Austriškas obuolių pyragas receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Austriškas obuolių pyragas


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

Tešlai:
200g.miltų, 2 šaukštai aliejaus,
0,5 stiklinės drungno vandens,
žiupsnelis druskos.

Įdarui:
60g.razinų, 50ml.romo,
80g.sviesto, 100g.džiuvėsėlių,
110g.cukraus, 1pak.vanil.cukraus,
1kg. rūgščių obuolių,
50g. maltų migdolų,
šaukštelis cinamono,
0,5 citrinos žievelė,

Dar reikės:
150g.ištirpinto sviesto,
2-3 v.š.cukraus pudros.

GAMINIMAS:

Suminkyti miltus, aliejų, vandenį ir druską.Išėmus iš dubens, rankomis minkyti tol, kol tešla nelips.Suformuoti rutulį, plonai aptepti aliejumi, užvožus pašildytu dubeniu palikti pastovėti 1 valandą.Razinas pamerkti rome.Keptuvėje ištirpdyti sviestą, sudėti džiuvėsėlius, 10g. cukraus ir vanilinį cukrų, maišant pakepinti kol pagels.Atvėsinti.

Obuolius nulupti, išvalyti, supjaustyti plonomis riekelėmis. Pridėti razinas, migdolus, likusį cukrų, cinamoną, ir citrinos žievelę.Didelį virtuvinį rankšluostį apibarstyti miltais.Iš tešlos suformuoti ritinį, truputį suploti.Ant rankšluosčio iškočioti ir suformuoti stačiakampį(50x40 cm).Miltuotomis rankomisatsargiai ištempti tešlą kad stačiakampis būtų didesnis(60x45 cm).Apšlakstyti tirpintu sviestu, užbarstyti džiuvėsėlių paliekant apie 2cm.kraštą, ant viršaus sudėti obuolių mišinį.

Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.Tešlą atsargiai susukti iki pusės, užlenkti laisvus kraštus, susukti iki galo.Vyniotinį kraštu į apačią padėti ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos, užpilti truputi tirpinto sviesto.Kepti orkaitėje ant antros nuo apačios lentynos apie 1 val. Išėmus apšlakstyti tirpintu sviestu, apibarstyti cukraus pudra.Galima valgyti su vanilės padažu.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668