Tešlai:
200g.miltų, 2 šaukštai aliejaus,
0,5 stiklinės drungno vandens,
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
60g.razinų, 50ml.romo,
80g.sviesto, 100g.džiuvėsėlių,
110g.cukraus, 1pak.vanil.cukraus,
1kg. rūgščių obuolių,
50g. maltų migdolų,
šaukštelis cinamono,
0,5 citrinos žievelė,
Dar reikės:
150g.ištirpinto sviesto,
2-3 v.š.cukraus pudros.
GAMINIMAS:
Suminkyti miltus, aliejų, vandenį ir druską.Išėmus iš dubens, rankomis minkyti tol, kol tešla nelips.Suformuoti rutulį, plonai aptepti aliejumi, užvožus pašildytu dubeniu palikti pastovėti 1 valandą.Razinas pamerkti rome.Keptuvėje ištirpdyti sviestą, sudėti džiuvėsėlius, 10g. cukraus ir vanilinį cukrų, maišant pakepinti kol pagels.Atvėsinti.
Obuolius nulupti, išvalyti, supjaustyti plonomis riekelėmis. Pridėti razinas, migdolus, likusį cukrų, cinamoną, ir citrinos žievelę.Didelį virtuvinį rankšluostį apibarstyti miltais.Iš tešlos suformuoti ritinį, truputį suploti.Ant rankšluosčio iškočioti ir suformuoti stačiakampį(50x40 cm).Miltuotomis rankomisatsargiai ištempti tešlą kad stačiakampis būtų didesnis(60x45 cm).Apšlakstyti tirpintu sviestu, užbarstyti džiuvėsėlių paliekant apie 2cm.kraštą, ant viršaus sudėti obuolių mišinį.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.Tešlą atsargiai susukti iki pusės, užlenkti laisvus kraštus, susukti iki galo.Vyniotinį kraštu į apačią padėti ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos, užpilti truputi tirpinto sviesto.Kepti orkaitėje ant antros nuo apačios lentynos apie 1 val. Išėmus apšlakstyti tirpintu sviestu, apibarstyti cukraus pudra.Galima valgyti su vanilės padažu.