4 vidutinio dydžio obuoliai,
150 g cukraus, žiupsnelis druskos,
120 g sviesto, 120 g miltų.
Papuošimui:
plaktos grietinėlės,
grietininių ledų.
GAMINIMAS:
Obuolius nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius, obuolių ketvirčius supjaustyti 3 cm dydžio gabalėliais. Sumaišyti obuolių gabaliukus, 100 g cukraus ir druską ir sudėti į kepimui orkaitėje atsparią formą. Iš sviesto ir miltų suformuoti trupinukus, sumaišyti su likusiu cukrumi ir jais apibarstyti obuolių mišinį.
Įdėti į prieš tai įkaitintą orkaitę ant antros lentynėlės iš apačios ir kepti 220 laipsnių temperatūroje apie 30 min. Į stalą paduoti šaltus arba karštus su vanilininias ledais ir plakta grietinėle.