Angliškas obuolių pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Angliškas obuolių pyragas


INGREDIENTAI:

360 g miltų, 1/2 šaukštelio druskos,
150 g sviesto, 500 g obuolių,
425 g konjake mirkytų džiovintų vaisių ir cukatų,
1 citrinos nutarkuota geltonoji žievelė,
1 kiaušinis, 1 šaukštas cukraus,
plaktos grietinėlės.


GAMINIMAS:

Miltus suberkite ant lentos ir viduje padarykite duobutę. Įpilkite 7 šaukštus šalto vandens ir suberkite druską. Sumaišę su dalimi miltų, sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą. Užžerkite likusiais miltais ir užminkykite tešlą. Palikite 10 min. tešlą pastovėti.

Tešlą padalykite į dvi dalis. Pirmąją tešlos dalį iškočiokite ir ja išklokite 28 cm skersmens žemos tortinės dugną ir sieneles.
Obuolius nulupkite, supjaustykite į keturias dalis, išimkite sėklides ir supjaustykite skiltelėmis. Citrinos žievelę sumaišę su džiovintais vaisiais ir cukatais, juos sukrėskite ant tešlos. Likusią tešlą iškočiokite ir supjastykite į 12 juostų. Pyragą papuoškite perpintomis juostomis, jų galus suspausdami su pyrago sienelėmis. Juostas ir pyrago kraštą patepkite plaktu kiaušiniu. Pabarstę cukrumi, pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepkite 35 minutes. Į stalą dar šiltą pyragą patiekite su plakta grietinėle.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668