Stiklinė ryžių, 2 stiklinės vandens,
truputis druskos,
250 g keptos arba virtos jautienos,
1 - 2 apelsinai.
Padažui:
trynys, šaukštelis garstyčių,
šaukštelis cukraus, šaukštas acto,
1/8 l aliejaus, apelsinas,
šaukštas kukurūzų miltų,
citrinos sultys, 1/2 šaukštelio druskos.
GAMINIMAS:
Ryžiai nuplaunami ir išverdami, išpilami į graibštą ir perliejami šaltu vandeniu. Trynys, garstyčios, cukrus, actas, druska gerai išplakama šluotele, po truputį supilamas aliejus. Apelsinų sultys atskiedžiamos vandeniu (šaukštas sulčių, 7 šaukštai vandens), jose išleidžiami kukurūzų miltai, užvirinama ir tuoj pat sumaišoma su paruoštu padažu. Ryžiai, kubeliais supjaustyta mėsa, apelsino skiltelės sumaišomos. Salotos apšlakstomos citrinos sultimis.