650g šalto rūkymo mėsos (kiaulienos),
2 šaukštai sviesto,
1 šaukštelis mairūno,
nedidelis saldus melionas,
300 g šviežių arba šaldytų žaliųjų žirnelių,
4 šaukštai obuolių acto,
maltų raudonųjų pipirų,
5 šaukšteliai alyvuogių aliejaus,
petražolių arba koriandro, druskos.
GAMINIMAS:
Rūkytą kiaulieną supjaustyti nedideliais kubeliais ir kepinti ant silpnos ugnies 8 minutes. Apibarstyti mairūnu. Melioną perpjauti pusiau, išimti sėklas ir specialiu šaukštu išpjauti rutuliukus. Meliono rutuliukus sudėti į dubenį greta atvėsusios mėsos. Žirnelius 6 minutes virti pasūdytame vandenyje (arba pagal instrukciją ant pakuotės), nupilti vandenį, nuplauti šaltu vandeniu ir sietelyje šiek tiek padžiovinti. Žirnelius sudėti į dubenį su mėsa. Paruošti tirštą padažą iš acto, druskos, pipiru, alyvuogių aliejaus. Padažą gerai išmaišyti. Aplieti salotas ir vėl išmaišyti. Nuplauti žalumynus, supjaustyti ir apibarstyti jais salotas.