Lęšių salotos receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Lęšių salotos


INGREDIENTAI:

300 g lęšių,
1 daržovių rinkinio pakelis sriubai,
300 g mažų bulvių, 300 g morkų,
2 svogūnai,
svogūno laiškų su šakniavaisiais,
bazilikas,
3 šaukštai vyno (raudonojo) acto,
1 šaukštelis aštriųjų garstyčių,
maltų raudonųjų aštriųjų pipirų,
8 šaukštai alyvuogių aliejaus,
5 riekutės baltos duonos,
druskos.


GAMINIMAS:

Lęšius pamerkti nakčiai. Kitą dieną virti kartu su daržovėmis apie 30-45 minutes. Nukošti. Bulves išvirti neluptas. Po to nulupti ir supjaustyti kubeliais. Svogūną nulupti ir supjaustyti riekutėmis, pakepinti. Nuplauti ir supjaustyti šakniavaisius. Nulupti ir kuo smulkiau supjaustyti svogūnų laiškus. Viską sudėti į dubenį su lęšiais. Actą, garstyčias, druską ir pipirus gerai išmaišyti. Palengva pilant augalinį aliejų, suplakti visus komponentus. Padažas turi būti grietinės tirštumo. Nuplauti baziliko lapelius, supjaustyti juos plonomis juostelėmis ir sudėti į padažą. Salotas aplieti paruoštu padažu, išmaišyti ir pusvalandžiui palikti. Pabarstyti žaluma. Jei reikia, įberti druskos ir pipirų.

Lęšiai sugeria daug padažo, gali nutikti taip, jog jo reikės pagaminti papildomai. Duoną supjaustyti kubeliais ir pakepti aliejuje. Skrebučius sudėti į salotas.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668