1 skardinė dėžutė (apie 410 g) kukurūzų,
3 pomidorai, 2 žaliosios paprikos,
1 svogūnas, 200 g rūkytos dešros,
2 skiltelės česnako,
200 g aštraus sūrio,
4 šaukšteliai obuolių acto,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
maltų raudonųjų pipirų,
mairūno, baziliko, druskos.
GAMINIMAS:
Kukurūzus iš dėžutės sudėti į sietelį. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti luobelę, perpjauti pusiau, išimti sėklas. Minkštimą supjaustyti nedideliais kubeliais. Pipirą nuplauti, išpjauti šerdį ir supjaustyti trumpomis juostelėmis. Nulupti ir smulkiai supjaustyti svogūną. Dešrą supjaustyti plonomis riekelėmis. Ištrinti druską, česnaką ir paprikas su actu, išplakti pilant į šią masę aliejų. Į salotines sudėti kukurūzus, pomidorus, paprikas, svogūną, dešrą. Sudėti sūrį, mairūną, baziliką ir padažą. Viską gerai išmaišyti ir palikti keletui minučių.