750 g moliūgų,
2 saldžiųjų raudonųjų paprikų,
500 g bulvių, 2 svogūnų,
2 skilteles česnako,
5 šaukštai alyvuogių aliejaus,
600 g konservuotų pomidorų,
500 ml daržovių sultinio,
čiobrelių,
2 šaukštų smulkiai pjaustyto rozmarino,
4 riekelės baltos duonos,
500 g pjaustytos mėsos,
2 kiaušinių,
maltų juodųjų pipirų,
maltų raudonųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Moliūgą ir paprikas nuplauti, išvalyti ir supjaustyti gabaliukais. Bulves nuskusti ir taip pat supjaustyti gabaliukais. Svogūną ir česnaką nulupti, smulkiai supjaustyti ir pakepinti 3 šaukštuose aliejaus. Į keptuvę sudėti moliūgą, pipirus, bulves ir truputį pakepti. Į puodą,supilti pomidorų padažą su sultiniu. Pagardinti smulkiai pjaustytais čiobreliais, rozmarinu, maltais raudonaisiais arba maltais juodaisiais pipirais. Uždengti dangtį ir ant silpnos ugnies virti 25 minutes. Duoną pamerkti, po to ją nuvarvinti ir sumaišyti su pjaustyta mėsa, kiaušiniais, druska ir pipirais. Padaryti mažus kukuliukus, pakepinti iš visų pusių su 2 šaukštais augalinio aliejaus, po to kukuliukus sudėti į sriubą ir virti 5 minutes. Galima dar kartą įberti druskos.