2 svogūnai,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
200 g žuvies filė,
250 g baltojo vyno,
300 g pomidorų,
500 ml mėsos sultinio,
1 nenubrauktas šaukštelis kukurūzų (bulvių) krakmolo,
1 šaukštas pjaustytų svogūnų laiškų,
30 g tarkuoto sūrio,
raudonosios aitriosios paprikos,
česnakinės druskos.
GAMINIMAS:
Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti. Įkaitinti augalinį aliejų, jame apkepti svogūnus, bet neleisti paruduoti. File supjaustyti 1 cm storio kubeliais, apibarstyti česnakine druska ir išmaišyti. Įpilti baltojo vyno, įberti pipirų. Sriubą šildyti 5 minutes. Po to žuvies filė išimti iš sriubos, sudėti į dubenį. Į puodą su sriuba sudėti nuplautus pomidorus, įpilti mėsos sultinio ir virti 5 minutes. Nedideliame baltojo vyno kiekyje ištirpinti krakmolą ir jį supilti į sriubą. Leisti sriubai užvirti, po to nuimti nuo ugnies. Sriubą pabarstyti tarkuotu aštriu sūriu ir svogūnų laiškais.