Padažui:
1/2 šaukšto aliejaus,
2 arbatiniai šaukšteliai laimų arba citrinų sulčių,
1/2 arbatinio šaukštelio tabasco padažo,
1 česnakų skiltelė,
1 šaukštas susmulkintų bazilikų,
1 šaukštas susmulkintų petražolių,
1/2 arbatinio šaukštelio maltų pipirų.
Salotoms:
1 cikorijų galvutė,
jaunų špinatų lapelių,
100 g pievagrybių,
1/2 agurko,
1/2 raudonojo svogūno,
rūkytos šoninės.
GAMINIMAS:
Sumaišome padažui skirtus produktus ir palaikome 30 min., kad įsigertų. Jeigu norime, kad padažo būtų daugiau, įpilame 2 šaukštus vandens. Didesnius salotų lapus dedame ant salotinės dugno. Mažesnius lapus sumaišome su kitais produktais, išskyrus šoninę, ir sudedame į kitą dubenį. Šoninę supjaustome 1 cm rėželiais ir kepiname keptuvėje, kol apskrunda. Po to išimame ir servetėle nusausiname riebalus. Padažą supilame į keptuvę ir maišydami pakaitiname. Šiltą padažą pilame ant sumaišytų salotų ir atsargiai išmaišome (iškedename). Salotas perdedame ant cikorijų lapų ir apdėliojame paskrudinta šonine. Puošiame citrinų skiltelėmis ir tuoj pat tiekiame į stalą. Galima valgyti su paskrudinta duona.
Pastabos: šoninės galime nedėti. Galime orkaitėje ant grotelių paskrudinti cukinijų ruoželių ir jais apdėlioti salotas. Vietoj cikorijų salotų galime dėti bet kurias kitas mėgstamas salotas.