8 kg kiaulienos filė,
2 kg jautienos išpjovos,
1 kg saldžiųjų paprikų,
60 g kmynų, 60 g raudonėlio,
30 g raudonųjų paprikų,
60 g gvazdikėlių, 60 g cinamono,
2 stiklinės trintų česnakų,
2l. obuolių acto, 250 g druskos.
GAMINIMAS:
Į obuolių actą įdėti pjaustytas paprikų ankštis ir užvirti. Po to puodą nuimti nuo ugnies ir uždengti dangčiu. Actą perkošti per sietelį, pertrinti paprikas kartu su visais prieskoniais, palengva pilant actą. Supjaustyti mėsą ir sumaišyti su trintomis paprikomis ir prieskoniais. Palaikyti faršą per naktį šaltai. Paruošti jaučių žarnas. Į jas prigrūsti faršo. Stengtis nepalikti tuščių ertmių. Vėliau žarnas standžiai suveržti 10 cm atstumu, ir kiekvieną dešrelę subadyti adata, kad jose neliktų oro. Dešreles kepti pakabintas virš anglių.