6 kiaušinių baltymai,
šaukštas citrinos sulčių,
300 g cukraus,
150 g smulkiai tarkuoto juodojo šokolado
Kremui:
5 šaukšteliai želatinos,
100 g grietinės,
100 g riebios varškės,
100 g cukraus,
100 g smulkintų graikinių riešutų.
Papuošti:
50 g juodojo šokolado.
GAMINIMAS:
Baltymus su citrinos sultimis ir 250 g cukraus išplakti iki standžių putų. Likusį cukrų išmaišyti su šokoladu ir atsargiai įmaišyti į baltymų masę. Skardą iškloti sviestiniu popieriumi, sukrėsti baltymų masę ir šaukštu suformuoti stačiakampį. Kepti iki 100°C įkaitintoje orkaitėje, kol pyragaitis visiškai išdžius.
Šiltą kepinį padalyti per pusę ir padėti ant grotelių, kad atvėstų. Išbrinkintą želatiną ištirpdyti inde, įstatytame į karšto vandens vonelę, ir atvėsinti. Grietinę išplakti su cukrumi, sudėti pro sietelį pertrintą varškę, supilti želatiną, smulkintus riešutus ir gerai išmaišyti.
Įdaro storu sluoksniu užtepti ant vienos pyragaičio pusės, uždengti antrąja. Inde, įstatytame į karšto vandens vonelę, ištirpinti šokoladą ir juo apšlakstyti pyragaitį.