200 g miltų,
žiupsnelis druskos,
75 ml šilto vandens,
šaukštas aliejaus,
2 šaukšteliai cukraus pudros.
Įdarui:
5 obuoliai,
4 šaukštai cukraus,
2 šaukštai cinamono,
50 g sviesto.
GAMINIMAS:
Iš miltų, druskos ir vandens užminkyti tešlą. Iš jos suformuoti rutulį, aptepti aliejumi ir, uždengus pašildytu dubeniu, palikti apie 30 min. Tešlą plonai iškočioti ant miltais pabarstyto stalo, paskui rankomis tempti tol, kol išeis beveik permatomas stačiakampis.
Obuolius nulupti, supjaustyti kubeliais ir išmaišyti su cukrumi, cinamonu bei smulkiai pjaustytu sviestu. Tešlos viduryje tolygiai paskirstyti įdarą, kampus užlenkti į vidų. Pyragą dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Pravėsusį kepinį pabarstyti cukraus pudra.