150 g sviesto arba margarino,
250 g miltų,
žiupsnelis druskos,
kiaušinis,
100 ml vandens,
750 g saldžiarūgščių obuolių,
vienos citrinos sultys,
sauja džiovintų vyšnių,
sauja kapotų riešutų,
100 g cukraus,
0,5 šaukštelio cinamono,
cukraus pudros.
GAMINIMAS:
Sviestą ištirpinti ir atvėsinti. Į dubenį suberti miltus, druską, įmušti kiaušinį, supilti vandenį ir įpilti tris šaukštus tirpinto sviesto. Viską gerai išminkyti mediniu šaukštu, paskui rankomis. Tešlą perdėti ant stalo ir stipriai minkyti dar mažiausiai 10 min. Iš tešlos suformuoti rutulį, suvynioti į plėvelę, uždengti pašildytu dubeniu ir palikti valandai, kad išbrinktų miltai. Obuolius nulupti ir supjaustyti gabaliukais. Juos pašlakstyti citrinos sultimis, kad nepajuostų. Skardą iškloti kepimo popieriumi.
Didelį stalą užtiesti švariu plačiu lininiu ar medvilniniu rankšluosčiu, jį plonai pabarstyti miltais. Dėti tešlos rutulį ir jį kiek galima ploniau iškočioti. Lakštą aptepti tirpintu sviestu, kad nesudžiūtų. Iš tešlos ištempti maždaug 60x80 cm dydžio stačiakampį, kad būtų kone permatomas, ir dar kartą aptepti riebalais. Ant lakšto sudėti riešutus, obuolių gabaliukus, vyšnias, pabarstyti cukrumi ir cinamonu.
Tešlos kraštus užversti ant įdaro ir naudojant rankšluostį suvynioti vyniotinį. Jo viršų aptepti riebalais ir prilaikant rankšluosčiu įkelti į skardą. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.,kol gražiai parus. Dar šiltą vyniotinį apibarstyti cukraus pudra, supjaustyti storokomis riekėmis ir patiekti. Skanu valgyti su aptirpusiais ledais.