Šviežias baltagūžis kopūstas,
kubelis daržovių sultinio,
500 g maltos veršienos,
2 šaukštai pomidorų tyrės,
po pusę stiklinės miltų,
grietinės,
virtų ryžių,
svogūnas,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
3 šaukštai sviesto,
šviežių kapotų žalumynų.
GAMINIMAS:
Kopūsto gūžę apvirkite pasūdytame vandenyje arba pakaitinkite mikrobangų krosnelėje. Suminkštėjusius lapus nulupkite, storesnius lapkočius apipjaustykite. Maltą veršieną sumaišykite su virtais ryžiais, smulkintu svogūnu, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Ant kiekvieno kopūsto lapo krėskite paruošto įdaro ir suvyniokite. Balandėlius pavoliokite miltuose ir apkepinkite svieste. Dėkite į troškintuvą, įpilkite stiklinę vandens, įmeskite sultinio kubelį, įkrėskite pomidorų tyrės ir troškinkite apie 40 min. Pabaigoje supilkite grietinę ir apibarstykite kapotais žalumynais.