Vištiena su riešutais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vištiena su riešutais


INGREDIENTAI:

800 g vištienos filė,
stiklinė kedrų riešutų,
keli šaukštai miltų,
5 šaukštai augalinio aliejaus,
2 stiklinės sauso baltojo vyno,
5 šaukštai kaparėlių,
8 šaukštai citrinų sulčių,
100 g sviesto,
stiklinė auksinių razinų,
pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.


GAMINIMAS:

Kedrų riešutus suberkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir pakepinkite karštoje orkaitėje. Palikite, kad atvėstų.

Miltus sumaišykite su druska ir maltais pipirais. Juose pavoliokite nuplautus, nusausintus ir porcijomis supjaustytus vištienos gabalėlius ir 5 minutes kepkite karštuose riebaluose. Paskui apverskite ir kepkite dar 5 min. Keptuvę uždenkite ir dar 5 minutes mėsą patroškinkite. Padėkite šiltai.

Į riebalus, kuriuose kepė vištiena, supilkite vyną. Kai užvirs, pakaitinkite 3-4 minutes. Supilkite citrinų sultis, suberkite razinas, kaparėlius ir nukelkite nuo ugnies. Maišydama sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą.

Į paruoštą padažą sudėkite vištieną ir porą minučių pakaitinkite. Išgriebusi išdėliokite lėkštėse, apliekite karštu padažu ir apibarstykite kepintais riešutais.

Tiekite su biriai virtais ryžiais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668