500 g garbanotųjų kopūstų,
500 g vištienos filė,
2 morkos,
kiaušinis,
75 g tarkuoto sūrio,
šaukštelis paprikos,
250 ml daržovių sultinio,
125 ml sauso baltojo vyno,
100 g grietinėlės,
kelios šviežių petražolių šakelės,
pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Kopūstų lapus atskirkite, šešis didesnius minutei užpilkite pasūdytu verdančiu vandeniu. Išgriebusi perliekite šaltu vandeniu. Kai atvės, perpjaukite išilgai. Morkas supjaustykite kubeliais.
Mėsą supjaustykite ir sutrinkite elektriniu plakikliu. Suberkite 2/3 morkų, sūrį, įmuškite kiaušinį, pagardinkite paprika, pipirais, pagal skonį pasūdykite ir suminkykite vientisą masę. Iš jos suformuokite 12 nedidelių kukulaičių. Įsukite juos į kopūstlapius ir sutvirtinkite konditeriniais smeigtukais.
Plačiame puode užvirkite su vynu sumaišytą daržovių sultinį. Sudėkite suktinukus ir virkite ant silpnos ugnies apie 15 min. Baigiant virti suberkite likusius morkų kubelius.
Suktinukus išgriebkite ir padėkite šiltai. Į sultinį supilkite grietinėlę ir užvirinkite. Nukėlusi nuo ugnies, pasūdykite ir pagardinkite maltais pipirais.