6 porcijos:
2 bulvės,
1 svogūnas,
1 morka,
1 poras,
truputis sviesto,
druskos,
10 pipirų,
3/4 l stipraus veršienos sultinio,
ryšelis rūgštynių (3 lapelius palikti papuošimui),
1/4 l grietinėlės,
6 griežinėliai rūkytos lašišos.
GAMINIMAS:
Nuvalyti ir supjaustyti kubeliai bulves, svogūną, porą, morką. Daržoves apkepinti sviese, pasūdyti, suberti pipirus, užpilti sultiniu ir apie 20 min virti ant mažos ugnies. Daržoves su sultiniu suplakti maišikliu ar pertrinti per sietelį. Rūgštynes su grietinėle irgi suplakti. Šią rūgšytnių tyrę ir daržovių sriubą supilti į puodą, užvirinti, įdėti prieskonių. Likusias rūgštynes sukapoti. Rūkytą lašišą supjaustyti plonomis juostelėmis, sudėti į pašildytus indelius ir užpilti karšta sriuba. Pabarstyti kapotomis rūgštynėmis.