300 g morkų,
stiklinė cukraus,
100 g sviesto,
2 kiaušiniai,
0,5 šaukštelio cinamono,
0,5 šaukštelio gvazdikėlių,
2/3 pakelio kepimo miltelių,
stiklinė miltų,
žiupsnis laužytų graikinių riešutų,
žiupsnis cukrintinių arba džiovintų papajų, ananasų gabaliukų,
purškiamosios grietinėlės.
GAMINIMAS:
Nuskustas morkas stambiai sutarkuoti, suberti pusę kiekio cukraus ir maišyti, kol jis ištirps. Supilti tirpintą sviestą, su likusiu cukrumi ištrintus kiaušinius, suberti cinamoną, gvazdikėlius, kepimo miltelius ir miltus. Gerai išmaišyti.
Į tešlą įmaišyti riešutus, cukrin-tinius ir sukrėsti į kepimo formą. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Ištrauktą pyragą skardoje palaikyti keliolika minučių, kol praves, ir supjaustyti. Patiekti apipurkštą grietinėle.