240 g sviesto arba margarino,
240 g miltų,
pakelis kepimo miltelių,
240 g cukraus,
šaukštelis vanilinio cukraus,
6 kiaušiniai.
GAMINIMAS:
Sviestą arba margariną supjaustyti gabaliukais ir išsukti elektriniu plaktuvu iki purumo. Miltus išsijoti ir išmaišyti su kepimo milteliais, cukrų - su vaniliniu cukrumi.
Į išsuktus riebalus po vieną mušti kiaušinį, pilti po šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir išsukti mediniu arba plastikiniu šaukštu iki vientisos purios masės (jos turėtų padaugėti du tris kartus).
Stačiakampę kepimo formą ištepti riebalais, pabarstyti miltais ir sukrėsti tešlą. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Kepinį atvėsinti formoje.
Pastabos:
Į šią tešlą galima įdėti vaisių: cukrumi pabarstytų obuolių, kriaušių ar persikų. Juos reikia įmaišyti į jau paruoštą tešlą - tada nesusimaigys.