Paprasti trapios tešlos sausainiai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Paprasti trapios tešlos sausainiai


INGREDIENTAI:

250 g miltų,
žiupsnelis druskos,
150 g sviesto,
2 kiaušiniai
100 g cukraus pudros.


GAMINIMAS:

Miltus išsijoti ant stalo, pabarstyti druska. Ant jų sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir kapoti dideliu plačiu peiliu, kol susidarys vienodi trupiniai. Ant jų įmušti kiaušinius, suberti cukraus pudrą ir maišyti peiliu iš kraštų užverčiant trupinius. Tada greitai užminkyti tešlą. Ji turi būti lygi ir vientisa.

Tešlą suvynioti į plėvelę ir mažiausiai valandai dėti į šaldytuvą.

Stalą pabarstyti miltais, ant jo
dėti tešlos rutulį ir paminkyti rankomis, kad būtų lengviau kočioti. Tada iš tešlos iškočioti 3-4 mm storio lakštą. Formelėmis arba banguotu ratuku išpjaustyti norimos formos sausainius. Juos išdėlioti kepimo popieriumi išklotoje skardoje.

Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.,kol sausainiai gražiai pagels. Ištraukus iš orkaitės sausainius pabarstyti cukraus pudra. Dar karštus galima aptepti raudonu marmeladu ir sulipdyti po du ar tris.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668