300 g stambiai maltų kvietinių miltų,
200 g ruginių miltų, 
1,5 stiklinės pieno, 
10 g mielių, 
po žiupsnelį cukraus ir druskos, 
0,5l. raugintų kopūstų, 
2 galvutės svogūnų, 
keli šaukštai spirgų.						
			
			
            
			
GAMINIMAS:
			
	
	
					   
			Stiklinėje ištrinti mieles ir cukrų., kad pasidarytų skysta tyrė. Pašildytą pieną, 1/3 miltų ir mieles supilti į dubenį. Užmaišyti tešlą ir pastatyti šiltai, kad pakiltų. Pakilusią gerai išminkyti, suberiant tikusius miltus bei druską. Sudėti į kepinių formą, pateptą riebalais ir pabarstytą miltais. Padėti šiltai, užkloti švariu audeklu. Prieš dedant kepti, paviršių patepti plaktu kiaušiniu. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje 35-40 min. Kol ragaišis kepa, mažame kiekyje vandens patroškinti kopūstus, baigiant sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus bei spirgus.
Ragaišį patiekti su karštais troškintais kopūstais.