8 Švieži kiaušiniai,
150 g kubeliais pjaustytų morkų,
50 g saliero,
0,8l sultinio,
svogūnas,
2 gvazdikėliai,
druskos, pipirų,
5 šaukšteliai želatinos,
3 šaukštai susmulkintų žalumynų (petražolių, svogūnų laiškų, truputis rozmarino, kmynų ir dašio),
200 g konservuotų žirnelių.
GAMINIMAS:
Kiaušinius išvirti pusiau minkštai, nulupti, perpjauti per pusę. Morkas ir salierus 3-4 min. apvirti pasūdytame vandenyje, nusunkti, leisti apdžiūti. Sultinį su svogūnu, gvazdikėliu, druska ir pipirais pavirinti maždaug 10-15 min, ant silpnos ugnies. Supilti į jį šaltame vandenyje išbrinkusią želatiną. Sudėti morkas, salierus ir smulkintus žalumynus. Leisti drebučiams atvėsti ir pusiau sustingti. Į kiekvieną formelę įdėti puselę kiaušinio ir supilti drebučius su daržovėmis. Leisti sustingti. Drebučius galima ir sluoksniuoti, palaukiant, kol kiekvienas naujas jų sluoksnis sustings. Sustingusius drebučius išversti iš formelės ir serviruoti su salotomis. Galima patiekti ir formelėse.