1/2l. pieno,
druskos,
50g. manų kruopų,
po 60g. sviesto ir cukraus,
vanilinio cukraus,
sutarkuota citrinos žievelė,
2-4 kiaušiniai,
400g. braškių iš uogienės,
po 20 g. riebalų ir džiūvėsėlių formai pabarstyti.
GAMINIMAS:
Išvirti tirštą manų košę. Sviestą ištrinti su cukrumi, tryniais, prieskoniais ir dalimis įmaišyti į dar šiltą košę. Sudėti su trečdaliu cukraus iki standžių putų išplaktus baltymus.
Į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą ugniai atsparų indą sudėti pusę paruoštos masės, ant jos - nuvarvintas braškes, paskui likusią masę. Pašalkstyti lydytu sviestu ir 40 min. kepti orkaitėje. Valgyti karštą, aplietą sirupu iš braškių uogienės.