1,5 kg bulvių, 1 stiklinė miltų,
1 šaukštas sviesto, 2 kiaušiniai,
2 šaukštai grietinės,
300 g virtos arba keptos mėsos,
2 svogūnai, 1 šaukštas aliejaus,
pipirų, druskos.
GAMINIMAS:
Bulves nuplauti ir išvirti su lupenomis. Atvėsinti, sumalti.
Paruošti įdarą. Mėsą permalti kartu su pakepintais aliejuje, smulkintais svogūnais, įberti pipirų, druskos. Ant medinės lentos išminkyti bulvių masę su kiaušiniais, miltais, druska (kaip "žemaičiams.)
Tešlą sudėti ant šlapios drobės ir iškočioti 2 cm storio stačiakampį. Ant škočiotos tešlos sudėti įdarą, pabarstyti petražolėmis, suvynioti ir užspausti galus.Su visa drobe vyniotinį atsargiai perdėti ant skardos, drobę ištraukti, viršų pabarstyti džiūvėsėliais, patepti grietine.Kepti 30 min. karštoje orkaitėje.
Kai iškeps, supjaustyti riekelėmis.Patiekti karštą su grietinės padažu ir daržovėmis